Öğretim Üyemizden Akademik Etkinlik

Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası Siyaset Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burçin CANAR tarafından düzenlenen Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği başlıklı seminer etkinliği, 16 Mayıs 2024 tarihinde İİBF Kırmızı Konferans Salonunda 16:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Burçin CANAR’ın “Akademik Yazım Kuralları ve Etik İhlalleri” başlıklı sunumuyla ve Avukat, Arabulucu, Marka ve Patent Vekili, Ankara Barosu Fikri Mülkiyet ve Rekabet Hukuku Kurulu 2022-2024 Dönemi Başkan Yardımcısı Av. Arb. Başak AKGÜN AKİL’in “Akademik Eserlerde İntihâl ve Telif Hukuku Kapsamında İntihâlin Hukuki ve Cezai Müeyyideleri” Emsal Yargı Kararları Işığında İntihal Eyleminin Hukuki ve Cezai Müeyyidelerinin İncelenmesi” başlıklı sunumuyla konuşmacılar olarak yer aldıkları etkinliğe akademik personel ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler. Konuşmasında, akademide nitelik yerine niceliğin ön plana çıkarılması ve intihalin önemsizleştirilmesi sorunlarına dikkat çeken CANAR, zaman, emek ve disiplinli bir çalışmayı gerektiren akademik araştırma ve yazım sürecinde uyulması gereken kuralları vurguladı. İntihal kavramını Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde anlatan AKGÜN AKİL, bu kapsamda konuşmasında ayrıca, eser sahibinin haklarını vurgulayarak, “iktibas” ve “intihal” ayrımına ve intihal eylemi neticesinde eser sahibinin ihlal olunan haklarına dikkat çekti. AKGÜN AKİL’in ve CANAR’ın dinleyicilerin sorularını cevapladığı, Avukat, Arabulucu, Marka Vekili, Ankara Barosu Fikri Mülkiyet ve Rekabet Hukuku Kurulu 2020-2022 ve 2022-2024 Dönemleri Başkan Yardımcısı Av. Arb. Burak AKİL’in yorumlarıyla katkıda bulunduğu soru-cevap bölümünün ardından seminer etkinliği, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2024 Cuma
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2024 Cuma